Over Business Inspiration

Business Inspiration heeft als doel ondernemers te inspireren in een veranderende wereld. Zij draagt haar kennis en visie hierover uit via drie pijlers:

  1. Opleidingen en advies voor verkopers en ondernemers over het
    Pulcra-concept: “Als één organisme naar de klant gaan
  2. Online en gedrukte publicaties waarin het haar ervaringen wil delen met ondernemers, zaakvoerders en managers
    klik hier voor meer info over de essays
  3. Lezingen over tactieken en strategieën in verkoop en verkoopmanagement

De wereld van Roger Helsen

In 2017 richtte Roger Helsen Business Inspiration op dat op een unieke manier inspeelt op de nieuwste maatschappelijke en bedrijfseconomische tendensen en de commerciële impact hiervan op ondernemen.

Roger Helsen kreeg de commercie van huis uit mee. Als kind uit een ondernemersgezin groeide hij op in Wiekevorst, een klein dorp in de Vlaamse Kempen, waar het coöperatieve gedachtegoed van oudsher sterk aanwezig was.

Hij studeerde industriële wetenschappen en behaalde tevens een master toegepaste economische wetenschappen aan de KU Leuven. Zo legde hij een stevige basis voor zijn verdere loopbaan.

Roger gaf twee jaar les als docent in bedrijfsorganisatie, waarna hij een succesvolle carrière uitbouwde in verkoop en verkoopmanagement. Daarna was hij actief bij de reorganisatie van verschillende KMO’s. Vanuit deze ervaringen richtte Roger Helsen in 1984 Inventi op en ontwikkelde hij een unieke methode van verkoop en verkoopmanagement.

Roger Helsen
Bedenker van strategieën en tactieken in verkoop en verkoopmanagement.

Koen Daenen

vertaalt het Pulcra-concept op maat en verankert de kennis ervan bij de klant. Met ruim 25 jaar ervaring in verkoop en verkoopmanagement weet hij snel de opportuniteiten voor de klant te ontdekken.

Onmiddellijk na zijn studies communicatiewetenschappen startte hij zijn commerciële loopbaan: van account manager, sales manager tot consultant. Eerst bij Concentra, daarna bij Roularta Media Group, waar hij het succesvolle concept voor publiciteit voor immobilien ontwikkelde. Hij leidde er als regiodirecteur een team van 40 commerciële medewerkers. Sinds 2015 begeleidt hij bedrijven in hun commerciële aanpak en -structuur.

Op een pragmatische manier coacht hij managers en verkopers met het Pulcra-concept naar een hoger rendement. Het eindigt niet bij voordoen, training en coaching. Koen werkt voor de volle 100% mee tot en met het order. De field en de praktijk zijn de sterktes van Koen.