Knipoog naar succes

Het eerste essay van Roger Helsen is nu te koop

Knipoog naar succes

Over ondernemen en verkopen

Roger Helsen

Bedenker van strategieën en tactieken in verkoop en verkoopmanagement.

Roger Helsen (°Wiekevorst, 1950), studeerde voor licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen en Marketing aan de KU Leuven. Hij ontwikkelde voor zijn bedrijf een unieke opleidings- en recruteringsmethode. Hiermee toonde hij meer dan 3.000 verkopers en 400 bedrijfsleiders en managers de weg naar succes. Daarnaast begeleidde hij ruim honderd bedrijven bij de uitwerking van hun verkoop- en managementstrategie.

Inhoud

Toen ik in 2016 mijn consultancy-bedrijf verkocht vond ik het, na dertig jaar consulting in verkoop en verkoopmanagement, aangewezen om de kennis en ervaring te delen met ondernemers, managers verkopers en zij die het willen worden, en ook met een breed publiek. Een verzameling van zowel uiteenlopende als heel persoonlijke theoretische en praktische inzichten leek me daartoe de juiste manier.Theorie is praktijk en praktijk is theorie, ze versterken elkaar. In alle strategieën en tactieken van dit essay zijn theorie en praktijk één.

Het eerste deel van het essay brengt een waargebeurd verhaal. Het gaat over An, een verkoper die ik vele jaren mocht begeleiden en die een onuitwisbare indruk op mij, maar ook op haar directie, collega’s en klanten heeft nagelaten. An slaagde erin zonder enige ervaring uit te groeien tot de beste verkoper in haar bedrijf. Omdat ze potentieel had, maar vooral omdat ze consequent mijn methode toepaste en de steun van het bedrijf ernstig nam. Dit tilde haar steeds verder omhoog en zorgde ervoor dat ze na een periode van vier jaar de beste werd van een team van zeven verkopers.

Het tweede hoofdstuk behandelt twee thema’s: 'het belang van de eerste leermeester' en 'zelfkritiek'. Beide thema’s zijn belangrijke bouwstenen voor ondernemers en verkopers. Wie het verhaal van An aandachtig leest, zal merken dat ook haar succes voor een groot deel rust op deze fundamenten.

Ingediend door Admin op za, 02/09/2019 - 13:35

Bestelformulier

Voorwaarden

  • ISBN 978 90 828751 02
  • € 19,00 excl. 6% BTW + € 3,00 verzendingskosten
  • Vanaf drie exemplaren is de verzending gratis
  • Bij bestelling van 10 of meer boeken krijgt u een 11de gratis

Hoe bestellen

Knipoog naar succes